//

Знову антихристиянський напад в Іраці: стріляли в лікаря-кардіолога

15 січня невідомі нападники ввірвалися до лікарні Аль Рабія, приватної клініки в районі Сукар в Мосулі, і стріляли з вогнепальної зброї з глушником в лікаря-кардіолога, який там працював. На щастя, лікар залишився живим, але важко поранений.

Нуюа Юсіф Нуюа - найвідоміший кардіолог в регіоні, відомий ще й тим, що сповідував християнську віру, був приватним лікарем покійного архиєпискоапа Паулоса Фараджа Раххо (якого, нагадаємо, 28 лютого 2008 року після Богослужіння в одній з церков Мосулу викрали мусульманські терористи і 13 березня його знайшли мертвого) і багатьох священиків та монахів Іраку. Він працював також військовим лікарем і професором медичного факультету університету Мосула. Доктор Нуюа одружений, має чотирьох дітей. Його знайомі розповіли агенції Аsianews, що постраждалий був правдивим католиком, дуже вірним свої вірі та своїй Церкві.
Особи, відповідальні за напад, залишаються невідомими на цей момент. Християнська громада в Іраці готує заклик до західної байдужості щодо подій в цій країні, незважаючи на масові вбивства коптів 31 грудня в Олександрії і в Багдаді: "Захід не може нічого зробити для християн, оскільки Захід заперечує свої християнські корені та демонструє байдужість до всіх релігій. Інша річ, що Захід не розуміє: через ці мусульманські країни "демократія" означає "хаос".

Між тим, в Копенгагені у вихідні за закритими дверима зустрілися християнські та мусульманські релігійні лідери Іраку, імена яких тримаються в таємниці з міркувань безпеки, щоб послабити тероризм, від якого потерпає християнська громада. Запланована ще одна нарада в Найджафі на півдні Іраку.

 

За матеріалами asianews