//

Замість суїциду австрійці пропонують любити життя

Завтра, 10 вересня, з нагоди Всесвітнього дня запобігання самогубствам, в австрійських містах – Відні, Інсбруку, Зальцбурзі, Лінці, Граці, Клагенфурті, Брегенці – з ініціативи католицьких і протестантських церков пройде акція «Любіть життя». Мета акції – «посилити чутливість людей, які опинилися в кризових ситуаціях, і звернути їхню увагу на пропозиції про допомогу і проведення профілактики», йдеться у прес-релізі Архиєпархії Відня.

 

У столиці Австрії акція «Любіть життя» розпочнеться о 10 годині на площі перед Домським собором св. Стефана. Усі присутні отримають у фахівців Віденського кризового центру довірчі консультації про те, як слід чинити, якщо в критичні моменти життя виникають думки про суїцид. Подібні консультації можна цілодобово отримувати і за телефоном. Зараз у цій країні щонайменше 800 добровольців пропонують телефонні консультації щодо таких ситуацій. Зі священиками та лікарями-спеціалістами можна зв'язатися також електронною поштою.

 

У доповіді «Сучасні факти і цифри про кількість самогубств в Австрії в 2010 році» повідомляють про 1261 самогубство, згідно з фактами, до суїциду чоловіки схильні більше, ніж жінки.

 

За матеріалами sedmitza