//

XIV Європейський богословський конгрес пройде у Цюриху

 У Цюриху з 11 до 15 вересня пройде XIV Європейський богословський конгрес, темою якого буде: «Бог – боги – ідоли».

 

Різниця між «істинним Богом» і «лже» божествами, «ідолами», має значення як в рамках однієї релігії, так і в питанні про ставлення до інших релігій, пояснили вибір теми організатори конгресу, який відбудеться на богословському факультеті Цюрихського університету.

 

У зустрічі візьмуть участь теологи з Берліна, Цюриха, Майнца, Ерфурта, Бонна, Відня, Єрусалима, Базеля та інших міст. У рамках конгресу працюватимуть секції «Старого Завіту», «Нового Завіту», «Історії Церкви», «Систематичної теології», «Історії релігії та місіології», «Практичної теології». Серед заявлених доповідей: «Єдність і множинність Бога у світлі старозавітної істини», «Політеїзм і монотеїзм в перспективі античної історії релігії», «Зміна розуміння ідеї Бога в Новому Завіті. Місцеві особливості»,« Монотеїзм в матеріальній культурі Перської періоду»,«Ідеї святості та чистоти в книзі Левіт»,«Критика багатобожжя у Татіана»,«Боги як демони у Юстина, Афінагора та Тертуліана»,«Бог як вища реальність. Роздуми, навіяні промовою Пауля Тілліха ׳Бог про Бога’» і багато інших.

 

Організатором конгресу є німецьке Наукове теологічне товариство (WGTH) – найбільша європейська спільнота академічних богословів, у лавах якого налічується близько 750 фахівців богослів’я. Товариство виникло на ґрунті німецького протестантського богослів'я, але все більше починає набувати значення загальноєвропейського форуму екуменічного характеру.


За матеріалами www.sedmitza.ru