//

Взаємна підтримка керівництва РПЦ МП і Володимира Путіна – це політичний розрахунок, вважає католицький священик

Тоді як Патріарх Кирило (Гундяєв) разом з лідерами російських мусульман та юдеїв активно підтримували Володимира Путіна перед минулими виборами президента Росії, 4 березня, Католицька Церква, до якої належать менше 1% жителів країни, зберігає мовчання щодо політичної ситуації в Росії, хоча й закликала віруючих піти на вибори, повідомляє "Domradio.de" 4 березня.

 

"До завдань Католицької Церкви в Росії – дуже невеликої меншості, яке здебільшого очолюють іноземці, – не може входити виступ за чи проти Путіна або приєднання до масового руху протестів проти фальсифікації виборів, – вважає священик Вільфред Велінг, який з 1992 року служить в Москві. – Це російський народ повинен визначити сам".

 

Велінг побоюється, що втручання Церкви в політичні справи призведе до негативних наслідків: "У Росії ми вже пережили все – висилку, а також вбивства священиків. Тому стриманість зрозуміла". Однак він висловив думку про симфонії РПЦ МП з главою держави: "Гадаю, що політичний розрахунок Путіна включає в себе Православну Церкву. Кіріл, зі свого боку, зацікавлений у Путіні задля блага своєї Церкви".

 

За матеріалами: portal-credo.ru