//

Всеукраїнська Рада Церков закликає створити умови для безпеки на автошляхах

КИЇВ – Окрім незадовільного стану доріг та дорожньої інфраструктури, повсюдно все ще зустрічається елементарна зневага та ігнорування правил безпеки дорожнього руху.

На цьому наголошує Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у своєму Зверненні про безпеку дорожнього руху в Україні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Глави конфесій вважають своїм обов’язком ще раз звернути увагу суспільства і держави до кричущої проблеми смертності й травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод в Україні. Підставою для цього стало те, що з часу оприлюднення попереднього Звернення ВРЦіРО, ситуація з безпекою дорожнього руху в Україні залишається далекою від ідеалу.

“Такий стан справ перетворив проблему смертності й травматизму на дорогах України у сучасний соціальний виклик, що стосується як водіїв і пасажирів, так і звичайних пішоходів, як бідних, так і багатих”, – вважають глави церков і релігійних організацій.

Тому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулась до керівництва держави з проханням виділити проблематику безпеки дорожнього руху в окремий напрямок своєї діяльності. Глави конфесій закликали урядовців “невідкладно розробити і впровадити законодавчі механізми, які б ефективно вирішували проблеми дорожнього руху та попереджували їх виникнення в майбутньому”.

Ієрархи церков і релігійних організацій також звернулись до власників ЗМІ та видавців з проханням сприяти пропаганді безпеки дорожнього руху у підпорядкованому їм ефірі, на шпальтах газет і журналів, на сторінках книг.

Звернення про безпеку дорожнього руху в Україні було затверджено Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій загальним консенсусом на засіданні у Києві 30 травня 2012 року.