//

Великобританія: на шляху до Олімпіади Церква організувала «Joshua Camp» для молодих католиків

Бути в самому серці Олімпіади в Лондоні: з цією метою Управління з Олімпійських ігор 2012 року при єпископській конференції Англії та Уельсу організувало «Joshua Camp», свого роду малий Всесвітній День Молоді, присвячений молодим людям у віці від 18 років і старше.


Цей екуменічний захід відбуватиметься з 1 по 13 серпня при школі Святого Бонавентури у східному Лондоні, недалеко від Олімпійського селища, повідомляє Радіо Ватикану. Багато молодих людей вже заявили про свою участь. Очікується прибуття місіонерських груп із 13 країн, таких як Сполучені Штати Америки, Австралія, Польща і Литва. Прибудуть також багато музичних колективів із Уганди, Кенії та Танзанії.


Як повідомляють організатори, на форумі «Joshua Camp» учасники зможуть щодня брати участь у катехизації та отримати належну підготовку, щоб краще зрозуміти свою віру, а також підтримати починання з обслуговування і гостинності, які вже відбуваються в Лондоні.


Зустріч молоді в Лондоні включає в себе також щоденну Святу Літургію, постійне євхаристійне поклоніння, обмін досвідом та свідченнями католицьких груп та спільнот з усього світу. Багато місця буде приділено театру, танцю та мистецтву в цілому, не забуваючи, звичайно, про спорт.


««Joshua Camp», – заявив генеральний католицький координатор з Олімпійських ігор 2012 року Джеймс Паркер, – надасть християнам безліч можливостей для реалізації досвіду служіння і гостинності».


XXX Олімпійські ігри пройдуть у Лондоні з 27 липня по 12 серпня і невдовзі після них, з 29 серпня по 9 вересня, відбудуться XIV Паралімпійські ігри.


За матеріалами radiovaticana.org