//

В Індії християни побоюються нових акцій насильства під час майбутнього з'їзду індуїстських націоналістів

Християни в індійському штаті Карнатака з побоюваннями очікують відкриття з'їзду прихильників радикальної індуїстської організації «Союз добровільних слуг батьківщини» (RSS). Близько 100 тис. активістів RSS зберуться 3 лютого в Мангалор, пише Persecution Update India.

 

«Союз добровільних слуг батьківщини» є найбільшою і найвпливовішою індуїстською націоналістичною організацією Індії. Більшість акцій насильства щодо меншин в країні здійснюють її активісти.

 

Президент Глобальної ради індійських християн Саджан К. Джорж звернувся до Національної комісії з прав людини і прем'єр-міністра штату із закликом забезпечити особливий захист християнам і їх майну.

 

З 2008 р. на чолі штату стоять представники Індійської народної партії (BJP), близької RSS. Через 3 місяці жителям належить проголосувати за склад нового уряду. На думку Саджана Джоржа, BJP хоче використати з'їзд RSS, щоб зміцнити свою електоральну базу і підтвердити націоналістичну ідентичність.

 

Згідно з доповіддю Глобальної ради індійських християн, з 135 випадків насильства щодо християн в 2012 р. 41 здійснений в Карнатаке.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru