//

В Австрії викрали ще один хрест

В Айзенштадті – центрі федеральної землі Бургенланд  - невідомі викрали дерев'яну фігуру Ісуса Христа, укріплену на стіні церкви в передмісті Санкт-Георген, повідомив із посиланням на прес-реліз федерального управління поліції цього міста Австрійський сайт католицьких новин.


Фігура вагою близько 40 кг. була частиною дерев'яного хреста розміром 160 на 100 сантиметрів. Вона була відома в Австрії тим, що рана від списа знаходилася не на лівій, а на правій стороні грудей Ісуса.


За даними поліції, злочинці вкрали фігуру 23-24 липня. Завданий збиток складає приблизно п'ять тисяч євро.


У ці ж вихідні дні була викрадена ще одна фігура Христа з парафіяльної церкви Mariahilf в місті Грац, але про можливий взаємозв'язок між двома крадіжками досі нічого не відомо.


Торік у Відні проводилася міжнародна конференція, що обговорювала крадіжки церковного мистецтва і незаконну торгівлю  краденого. Учасники конференції були єдині в думці, що адекватною реакцією на такі крадіжки може бути  інвентаризація всіх культурно-історичних і художньо значимих витворів церковного мистецтва. Проте  інвентаризація церковного майна на всій території Австрії досі не була проведена.

 

Джерело: www.sedmitza.ru