//

В Австралії з'явилися плакати: «Ісус – пророк ісламу»

Католицький єпископ Сіднею обурився плакатами, що з'явилися в місті, «Ісус – пророк ісламу». Ця реклама – частина кампанії, яку сайт Mypeace.com.au веде під гаслом «Священний Коран – остаточний Заповіт» з метою викликати суперечки в суспільстві і розповсюдити мусульманську літературу.

 

Вікарний єпископ Сіднейської архиєпархії Джуліан Портес назвав цю кампанію прямим викликом християнству і закликав негайно прибрати плакати. «В Австралії, країні з християнською спадщиною, плакат, що стверджує, що «Ісус – пророк ісламу», є провокацією і образою християн», - сказав він. – «Центральний догмат християнства – що Ісус Христос більший, ніж пророк: Він Син Божий, Він іменується Господом і Спасителем роду людського».

 

Єпископ також сказав, що кампанія мусульманського сайту погіршує стосунки християнської Церкви і мусульманської спільноти. «Важливо, щоб релігії не концентрувалися на протилежностях своїх віровчень. Це шкодить гармонії суспільства, яка панує в Австралії. Діалог релігій можна вести лише на основі взаємної пошани. Провокаційні заяви йому не сприяють», - сказав єпископ.

 

«Заради збереження гармонії в суспільстві і взаємоповаги між основними світовими релігіями ці щити слід прибрати, як і все, що містить образливі для християн заяви», - закінчив він.

 

Один з рекламних щитів був пошкоджений кимось з обурених його вмістом австралійців в першу ж добу. Mypeace.com.au, проте, заявила, що продовжить рекламну кампанію довше спочатку намічених чотирьох тижнів.

 

Джерело: www.regions.ru