//

В Асижі відкривається перший в світі мультимедійний місіонерський музей

Перший в світі мультимедійний інтерактивний музей про католицьку місію відкриється 4 лютого в місті Асиж (Умбрія, Італія). Існуючий тут місіонерський музей капуцинів за допомогою сучасних технологій був перетворений в мультимедійний інтерактивний, пише ompemexico.org.

 

Ченці католицького Чину капуцинів (гілка францисканців), місію яких описує музей, проповідували в Бразилії в районі західної Амазонки, на кордоні з Перу і Колумбією.

 

Новий мультимедійний «Місіонерський музей Амазонки» (Museo Misionero del Amazonas/ MUMA) значно відрізняється від колишнього музею місії капуцинів: вбудовані інтерактивні системи, фотографії ожили і почали розмовляти, освітлення і звукоряд створюють атмосферу сельви, головні герої розповідають історії. Автоматичний гід дає довідки на англійській, італійській і португальській мовах. Відвідини музею перетворюються на екскурсію по Амазонці.

 

MUMA – історичний, етнографічний, місіонерський музей. Він розповідає про історію соціального, економічного і культурного розвитку західного регіону Амазонки. Музей наочно описує зустріч капуцинів з багатим рослинним і тваринним світом амазонської сельви, з тубільцями, індійцями племені тікуна, перші роки життя тут ченців, будівництво церкви. В цілому, музей розповідає про сто років життя капуцинів в західному районі Амазонки.

 

За матеріалами sedmitza.ru