//

У США католицькому священикові заборонили відслужити Літургію у в'язниці через те, що причасне вино є забороненим продуктом

Католицькому священику сказали, що він не може відслужити Літургію в одній з в'язниць штату Південна Кароліна. Монсеньйор Ед Лофтон (Ed Lofton), який раніше регулярно відправляв Службу Божу у в'язниці округу Чарлстон впродовж 15 років, несподівано був затриманий при вході в тюремну будівлю під приводом, що принесене ним причасне вино є забороненим продуктом.

 

Дійсно, у в'язниці США забороняється приносити алкоголь в будь-якій формі. Однак, відповідно до законодавства Південної Кароліни, в тюрмах штату робиться виняток для євхаристійного вина. Тим не менш, округ Чарлстон не робить такого виключення, і тут до в'язниці заборонено проносити навіть церковне вино. Правда, незрозуміло, чому про цю заборону несподівано згадали через цілих 15 років.

 

Монсеньйор Лофтон повідомив, що приносить в каплицю в'язниці для здійснення Євхаристії лише унцію вина. Причому, згідно класичної літургійної традиції Католицької Церкви, священик споживає все освячене в Христову Кров вино сам - ув'язнених він причащає лише під видом хліба, освяченими оплатками.

 

Тим не менше, тюремні службовці сказали капелану, що відтепер він повинен замінювати церковне вино ... виноградним соком.

 

Як у підсумку буде вирішена проблема, поки не відомо, але богослужбовий статут Католицької Церкви відзначає, що Літургія не може бути відслужена без вина.

 

За матеріалами sedmitza.ru