//

У Римі відбудеться літня Літургійна школа УКУ

Інститут св. Климента Українського католицького університету запрошує зацікавлених до участі у черговій Літній школі УКУ в Римі на тему «Літургійно-обрядова традиція Київської Церкви у контексті взаємин візантійського Сходу й латинського Заходу». Школа проходитиме з 30 червня по 4 липня 2011 р.

 

Програма Школи передбачає обговорення важливих проблем, які стосуються історії та сучасного літургійного життя християн візантійсько-слов’янського обряду, зокрема обрядові контроверсії між візантійським Сходом і латинським Заходом, обрядові питання в контексті укладення та полеміки навколо Берестейської унії; обрядова ідентичність греко-католиків Центрально-Східної Європи у ХХ ст. тощо.

 

Викладачами Школи будуть відомі науковці: митрополит Лаврентій Гуцуляк, єпископ Гліб Лончина, о. Юрій Аввакумов, о. Петро Ґаладза, о. Пшемислав Новаковський, д-р Михайло Петрович, о. Роберт Тафт, Тарас Шманько та ін.

 

Учасниками Школи можуть стати молоді викладачі, випускники та аспіранти докторських і ліценціатських програм, а також студенти старших курсів вищих навчальних закладів і духовних семінарій, які спеціалізуються в галузі літургійних наук та мають власний науковий доробок.

 

Робоча мова Школи – українська.

 

Детальне про умови участі у школі читайте тут

 

Джерело ucu.edu.ua