//

У Лівані дискутували про завдання Церкви у світі цифрової культури

Використовувати нові технології в служінні Доброї Новини. Цей заклик – за повідомленням інформаційного агентства Sir, – став центральною темою семінару "Соціальна комунікація на Близькому Сході як інструмент проповіді Євангелія, діалогу і миру", що днями відбувся в Харіссі, в Лівані. У зустрічі взяли участь патріархи та єпископи, які прибули з Йорданії, Сирії, Іраку та інших близькосхідних країн. Також в семінарі брали участь миряни – експерти в галузі засобів масової інформації.


Під час зустрічі, організованої Папською Радою із засобів масової інформації та Радою католицьких Патріархів Сходу, підтвердили місію Церкви "брати участь у стрімкому розвитку цифрової культури, щоби сприяти захисту правди, свободи і людської гідності".


Сучасний розвиток цифрової культури може і має стати плідним ґрунтом для того, щоб віруючі не були "тільки споживачами засобів масової інформації", але стали швидше  "авторами та працівниками розповсюдження Євангелія у світі, який шукає автентичності", йдеться в заключному посланні, яке опублікував латинський Патріархат Єрусалиму.
"Кожна латинська і східна єпархія покликана використовувати засоби масової інформації, створювати веб-сайти для пастирських цілей" в перспективі комунікації "високої якості, яка буде відповідати важливості та достоїнству переданого повідомлення". У реалізації цього завдання особливу увагу треба приділити молодим людям, щоб "поінформувати їх про етичне використання технологій".

 

За матеріалами: Радио Ватикана