//

Індуїстські екстремісти зґвалтували і вбили християнку

У індійському штаті Орісса продовжують здійснюватися акти насильства відносно християн. Агентство Fides повідомляє, що 17-річна християнка Баніта Прадхан була зґвалтована і вбита індуїстськими екстремістами. Звинувачення наразі не доведене, але християни упевнені, що за вбивством стоять саме вони.

 

Тіло студентки коледжу Баніти Прадхан було знайдене 15 травня поліцією в окрузі Кандхамал, центрі міжрелігійних зіткнень в 2008 р.  На тілі численні сліди від ударів і ран, знівечене обличчя.

 

Дівчина була викрадена 9 травня. Батько дівчини підозрює активіста індуїста Дінеша Наїка і декількох солдатів.
Представник громадської організації «Global Council of Indian Christians» (GCIC), що захищає права християн в Оріссі, розповів, що християни сильно злякані. Насильство продовжується, прогнози найневтішніші. Організація звернулася в поліцію, попросивши серйозного розслідування. Проте все досі тримається на усній домовленості, і жодних результатів немає.

 

Фахівці GCIC вважають, що за вбивством стоять ті ж групи індуїстських фундаменталістів, які організували міжрелігійні зіткнення в 2008 р. Правозахисники заявили, що в разі, якщо поліція і цивільна влада не домовляться – причиною чому може бути лише змова з екстремістами, – це вбивство також залишиться безкарним.

 

Правозахисники нагадують, що за останні роки кількість випадків викрадень, зґвалтувань і вбивств дівчат-християнок значно збільшилася – і це є однією з форм залякування християнського співтовариства.
GCIC направила владі штату Орісса лист із закликом сприяти захисту і  пошані державних законів, які засуджують анархію і безкарність.

 

За матеріалами: Седмица.Ru