//

У Брюсселі проживає більше мусульман, ніж католиків

У бельгійській столиці проживає 300 тисяч мусульман, тобто більше мусульман, ніж католиків, повідомляє "Татар-інформ" з посиланням на французьку газету "Le Figaro". Публікація у французькій газеті заснована на даних дослідження, проведеного Католицьким університетом Левена - авторитетного франкомовного університету Бельгії.

 

"Брюссель став мусульманським містом Європи, в реальних цифрах тут проживає 300 тисяч віруючих, які проповідують іслам У практичному аспекті іслам приваблює в Брюсселі більше людей, ніж Римо-Католицька Церква, політичні партії і навіть профспілки", - йдеться в дослідженні.

 

Мусульманська громада Брюсселя становить одну чверть населення столиці Бельгії. З 2008 року хлопчиків, народжених в Брюсселі, найчастіше називають ім'ям Мухаммад. Автори дослідження прогнозують, що, завдяки високим темпам народжуваності, до 2030 року мусульмани стануть в Брюсселі більшістю.

 

Більшість мусульман приїхали до Бельгії в 60-х роках за програмами пошуку закордонної робочої сили з Марокко (70 відсотків) і Туреччини (20 відсотків). Решта - з Албанії, Єгипту, Пакистану та Північної Африки.

 

За матеріалами: www.tatar-inform.ru