//

У Білорусі влада скерувала лікаря погоджувати назву благодійної установи до св. Пантелеймона

Білоруська влада відправили доктора, який намагається зареєструвати громадську організацію ім. св. Пантелеймона, погоджувати назву до самого святого, повідомляє сайт білоруського правозахисного центру «Весна».

 

Лікар з м. Слоніма Іван Шега вже не один місяць намагається зареєструвати громадську інформаційну установу для пацієнтів «Пантелеймон» на честь св. Пантелеймона (св. великомученик Пантелеймон допомагає позбавитися від тілесних і духовних хвороб).

 

Мешканцям міста у цій установі планували надавати безкоштовно різні консультації з питань медицини, юриспруденції, а також пов'язаних з лікуванням та платними медичними послугами. Але установа ніяк не може пройти першого етапу реєстрації. Близько 15 відмов Іван Шега отримав з відділу ведення єдиного державного реєстру Гродненської області. В останньому листі заступник начальника відділу А.В. Губановіч також дав негативну відповідь, повідомивши, що «не допускаються до узгодження власні імена осіб, якщо вони не збігаються з іменами засновників і засновники не отримали дозволу таких осіб (чи їхніх спадкоємців)».

 

Виходить, що лікареві Івану Шезі потрібно звертатися за дозволом до самого святого Пантелеймона, зазначають правозахисники.


За матеріалами: portal-credo.ru