//

Церква у Великобританії критикує владу за спробу змінити значення інституту шлюбу

"Шлюби між гомосексуалістами є радикальним "пересмикуванням" повсюдно прийнятого людського права", - зазначив кардинал Кейт О'Брайен в інтерв'ю англійському виданню "Sunday Telegraph". Мова йде про надання союзам між людьми однієї статі статусу шлюбу, яке планується у Великобританії.

 

У той час, як уряд почав консультації з населенням про введення легалізації одностатевих союзів, Католицька Церква в Англії, Уельсі і Шотландії почала кампанію на захист традиційного шлюбу. Глава англійського єпископату закликає прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона захищати інститут шлюбу, а не сприяти його знищенню. "Пропозиція уряду є спробою змінити значення шлюбу для всього суспільства", - сказав кардинал, зазначивши, що цей шлях може бути нескінченним, а наступним кроком може бути визнання шлюбу між трьома особами, а не двома.

 

Архиєпископ Соутварку Пітер Сміт відзначив також, що Церква закликає вірних взяти активну участь у консультаціях, які проводить влада і не боятися свідчити про свої погляди. Єрарх нагадав, що "шлюб є фундаментальним соціальним інститутом, і ні держава, ні Церква не має права змінювати його значення. Конференція єпископів Англії і Уельсу найближчим часом планує видання спеціального повідомлення на цю тему.


 

За матеріалами: radiovaticana.org