//

Центр моніторингу релігійної свободи відкриють у Римі

Після Сполучених Штатів Америки, Канади та інших країн, і в Італії розпочне роботу Центр моніторингу релігійної свободи. Його метою стане спостереження та аналіз порушень свободи віросповідання в світі, починаючи з областей «групи ризику», – там, де релігійні меншини переслідують.

 

Ініціатива створення Центру належить Міністерству закордонних справ Італії, а також Автономному муніципальному округу італійської столиці. Офіційне відкриття Центру відбудеться 28 червня у римському офісі Асоціації іноземної преси, де Архиєпископ Балтимора Вільям Лорі виступить з промовою про основи релігійної свободи та загрози для неї на Заході.

 

Згідно Протоколу щодо створення Центру, міністр закордонних справ і мер Риму призначили для нього чотирьох співробітників і координатора. До складу співробітників входять два дипломати з багаторічним досвідом роботи у сфері прав людини: Дієго Бразіолі та Роберто Веллано, а також два представники неурядових організацій – Роберто Фонтолан і Аттіліо Тамбурріні – багаторічний головний редактор періодичних доповідей про релігійну свободу, що публікує фонд «Допомога Церкві в потребі».

 

Міністр закордонних справ Джуліо Терція і мер Риму Джанні Алеманно обрали координатором Центру туринського соціолога Массімо Інтровінье, посилаючись на його досвід роботи у 2011 році при Організації з безпеки і співпраці в Європі, де він був представником Відділення з боротьби з расизмом і дискримінацією щодо християн і послідовників інших релігій.

 

«Саме мій досвід роботи в Організації з безпеки і співпраці в Європі, – заявив Массімо Інтровінье, – став визначальним для лідируючої ролі Італії в просуванні коаліцій, які виступають у випадках загрози свободі віросповідання. Італія, наприклад, зробила чимало, щоб запобігти смертній карі для матері з пакистанської християнської сім'ї Асії Бібі, яку помилково звинуватили в богохульстві. Наш Центр буде голосом переслідуваних за релігійними переконаннями, – тих, хто голосу не має, починаючи від нігерійських християн, які ризикують своїм життям кожної неділі тільки тому, що приходять на Святу Літургію».

 

За матеріалами radiovaticana.org