//

Святіший Отець зустрівся з німецькими єпископами

Чотири німецьких єпископи під час зустрічі з Папою Бенедиктом XVI поінформували його про стан діалогу в Католицькій Церкві Німеччини. Разом з головою Німецької Конференції Єпископів, Архиєпископом Робертом Цолічем, на зустрічі були присутні члени недавно створеного спеціального комітету єпископату: кардинал Рейнхард Маркс і єпископи Франц Йозеф Боде і Франц Йозеф Овербек. Зустріч відбулася в папській літній резиденції в Кастель Гандольфо.

 

Єрархи розповіли Папі про Послання до парафій від 17 березня 2011 року і Конгрес щодо діалогу в Мангеймі, який відбувся 7-8 липня 2011 року. Святіший Отець висловив велику зацікавленість діалогом всередині Церкви, який повинен дати Церкві стимул на шляху в майбутнє. Він назвав процес діалогу духовним шляхом відновлення Церкви та закликав німецьких єпископів йти в цьому напрямку. Святіший Отець особливо позитивно відзначив цей процес у контексті 50-річчя початку II Ватиканського Собору.

 

Розмова тривала майже три години разом з обідом.

 

Конгрес в Мангеймі зібрав 300 представників єпархій, монарших спільнот, університетів і організацій. Учасники обговорили ситуацію і майбутнє Церкви. Архиєпископ Цоліч заявив про творення нової "культури комунікації і мови" всередині Церкви. Президент Центрального комітету німецьких католиків, Алоїс Глюк, висловив надію на конкретні результати діалогу, який не може стати спадкоємцем "культури застою".

 

Діалог всередині Церкви – це проект розроблений до 2015 року. Конференція Єпископів оголосила про цю ініціативу минулої осені, після скандалів зі зловживаннями священиків, щоб відновити втрачену довіру і розвивати перспективи для Церкви в майбутньому.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё