//

Святіший Отець прийняв на аудієнції єпископів з Мальти

28 травня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції делегацію мальтійських єпископів, які прибули до Риму з нагоди візиту "Ad limina Apostolorum". Про актуальні проблеми, з якими зустрічається Церква на цьому острові, розповів в інтерв'ю радіо Ватикану голова Конференції єпископів Мальти архиєпископ Пол Кремона. У першу чергу єрарх зазначив  необхідність збереження сильної і живої віри та релігійної культури серед мешканців острова. "Для нас, я думаю, викликом є спроба дати більш велику і сильну віру цій релігійній культурі, яку ми маємо на Мальті, адже дійсно релігійна культура тут дуже сильна. Щоб відповісти на нові проблеми,  необхідна глибша віра: ми потребуємо того, щоб жити дійсно по-християнськи ", - сказав єрарх.

 


Архиєпископ Кремона зазначив, що на острові спостерігається збільшення числа розлучень, особливо після референдуму про їх легалізацію, що пройшов в 2011 р. У зв'язку з цим з ініціативи єпископів наступний рік буде присвячений роздумам над апостольством сімей. Єрарх висловив надію, що зустрічі, які пройдуть в рамках цього року, принесуть об'єктивні плоди.

 


Крім того, голова мальтійського єпископату розповів, що Церква на острові прагне допомагати багатьом емігрантам, які прибувають сюди. Він зазначив, що спеціально для цієї мети діє "Jesuit Refugee Service" - єзуїтська організація, яка захищає права тих, хто прибуває на острів і спеціальна єпископська комісія з проблем емігрантів. "Ми повинні намагатися, як християни, зробити все можливе для них, особливо даючи їм роботу і поважаючи їх як створіння Бога, в якого віримо", - сказав архиєпископ Кремона.

 

За матеріалами radiovaticana.org