//

Священики підкорили музичний Олімп. Відео

Три священнослужителі міста Гап у французьких Альпах підкорили французький музичний Олімп і продовжують тріумфальний хід по кращих світових майданчиках.

 

 

У березні 2010 року у Франції вийшов у світ музичний альбом з латинською назвою "Spiritus Dei". Тріо "Священики" - кюре Жан-Мішель Барде, вікарій Шарль Треш і молодий семінарист, вихідець з В'єтнаму Нгуєн Дінь Нгуєн виконують четверту частину сюїти ре-мінор для клавесина "Сарабанда" Георга Фрідріха Генделя. Слова на музику Генделя написав єпископ Гапа і Ембрена Жан-Мішель ді Фалько Леандрі, якому частково і належала ідея створення співаючого тріо священиків. Адаптував твір великого композитора Дідьє Барбелівьен.

 

Засоби, виручені з продажів альбому, передаються на реставрацію церкви Богоматері в Ло, в школу Святої Терези на Мадагаскарі та інші добродійні потреби.

 

 

У 2011 році альбом "Spiritus Dei" тріо "Священики" залишається в десятці найпопулярніших музичних дисків у Франції (на кінець грудня 2010 року диск розійшовся накладом в 750 тисяч екземплярів).

 

 

За матеріалами: MIGnews.com