//

Східні християни - сучасні мученики

Поки світова громадськість сфокусована на розгортанні трагедії в Лівії і так званій «жасминовій революції » в арабських країнах Північної Африки і Близького Сходу, ватиканська Конгрегація Східних Церков закликає католиків не забувати про тяжке становище християн в цих країнах, оскільки насильство щодо них постійно зростає.
 

 

Лист, підписаний префектом кардиналом Леонардо Сандрі, говорить про "матеріальне горе " від "ескалації насильства" проти християн у східних регіонах, наслідки якого "гостро відчуваються " на Святій Землі.
 

 

Він пише, що «християни Сходу досвідчують актуальність мучеництва і страждання через нестабільність або відсутність миру». Найбільш тривожною ознакою цього є їх невблаганний вихід із загрожених територій. Декількох позитивних знаків в певних ситуаціях не достатньо для того, щоб зупинити сумну тенденція християнської еміграції, яка веде до зубожіння всієї округи, витік її найбільш життєвих сил, які складаються молоді покоління .

 

Тому кардинал заохочує католиків згадати їх братів і сестер з цих країв у час Великого посту, особливо в зібранні Страсної п'ятниці , присвяченому цим християнським громадам.
 

 

Кардинал Сандрі завершив своє звернення словами : "Ми можемо приєднатися до Святішого Отця в підтримці християн Єрусалиму, Ізраїлю і Палестини, Йорданії і навколишніх країн Сходу, щоб" ніколи не змирилися з відсутністю миру. Мир можливий. Мир не терпить зволікання. Мир є необхідною умовою для життя, гідного людства і суспільства. Мир також є найкращим засобом, щоб уникнути еміграції з країн Близького Сходу ".

 

За матеріалами:  Vatican Radio