//

Сім архиєпископів бойкотують зустріч англіканських примасів

Лідери семи з 38 англіканських Церков світу не приїхали на зустріч примасів, яка відкрилася 25 січня в Дубліні. Всі семеро належать до консервативного крила Англіканського співтовариства і бойкотують конференцію на знак протесту проти ліберальних нововведень в англіканських провінціях Заходу. Найбільший протест викликає Єпископальна Церква США, де недавно єпископом була вибрана лесбіянка.

 

Консерватори вимагають застосувати санкції до ЄЦ США і відмовляються брати участь в зустрічах, на яких присутня Кетрін Джеффертс-Шорі, єпископ-голова цієї провінції. Не дивлячись на відсутність на зустрічі, семеро примасів "виразили відданість" Англіканському співтовариству і його духовному лідерові архиєпископові Кентерберійському Роуену Вільямсу, заявили організатори конференції.

 

Про намір бойкотувати зустріч примасів заявили кілька архиєпископів Африки, Латинської Америки, Близького Сходу і Азії.

 

Всього з 38 примасів до Дубліна приїхали 24. Ряд архиєпископів не змогли прибути на зустріч через хвороби або проблем в своїх країнах, пояснив канонік Кенет Кірон, генеральний секретар Всесвітнього англіканського співтовариства.

 

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru