//

Ще один кардинал відсвяткував 80-ліття

Філіппінському кардиналові Рікардо Відалю 6 лютого виповнилось 80 років. Відповідно до канонів Католицької Церкви після досягнення цього віку він позбавляється права брати участь в конклаві.

 

Таким чином, в Колегії кардиналів залишається 119 виборців. Всього в Колегії 201 кардинал.

 

Рікардо Відаль народився на Філіппінах в 1931 році. У 1956 році він був рукоположений в священики і служив в Лусенській єпархії (у тому числі, був духівником місцевої семінарії).

 

У 1971 році Павло VI призначив його єпископом-коад'ютором єпархії Малолос, потім архиєпископом Ліпським. Через 10 років Іван Павло II перевів Відаля в єпархію Себу, де він був спочатку архиєпископом-коад'ютором, а потім і ординарієм. Архиєпископське служіння Відаль залишив лише в жовтні 2010 року, у віці 79 років.

 

У кардинальську гідність архиєпископ був зведений в 1985 році. До свого 80-ліття кард.Відаль брав участь в роботі Конгрегації католицької освіти і Папської Ради з пастирської опіки працівників охорони здоров'я.

 

Наступним з кардиналів 80-ліття досягне іспанець Агустін Гарсія-Гаско Вісенте. Він відсвяткує свій день народження 12 лютого.

За матеріалами www.blagovest-info.ru