//

Сенегал: осквернено більше 160 могил на двох християнських кладовищах у Дакарі

Серйозний акт святотатства проти християнської громади в Дакарі: в ніч з 6 на 7 жовтня невідомими були осквернені більше 160 могил на двох християнських кладовищах Saint Lazare de Béthanie і Bel Air столиці Сенегалу. За повідомленням місцевої газети «L'Observateur», вночі з багатьох місць поховання були знесені хрести і вкрадені деякі предмети.


Помісна Церква висловила своє «замішання і обурення» в зв'язку з цим серйозним актом блюзнірства, безпрецедентним в Сенегалі, - країні з традиційно мирним міжрелігійних співіснуванням. В офіційній заяві єпархії йдеться про «обурливий акт проти розп'яття - центрального символу християнської віри».


Архиєпископ Дакара кардинал Теодор-Адрієн Сарра спільно з Комітетом по утриманню християнських кладовищ заявили, що вони «глибоко вражені подібним насильством по відношенню до пам'яті померлих та їх сімей». Кардинал Сарра наполегливо закликав віруючих і невіруючих помножити свої зусилля у створенні плюралістичного суспільства, заснованого на повазі того, що кожен вважає священним. Він також звернувся до міської влади з проханням забезпечення безпеки на християнських і мусульманських кладовищах, щоб гарантувати повагу пам'яті покійних.

 

За матеріалами ru.radiovaticana.va