//

Щороку на мученицьку смерть приречені 105 тисяч християн

У Римі відбулася конференція фонду "Luci sull'Est", присвячена проблемі дискримінації християн у світі в XXI ст. На зустрічі під назвою "Кращі стають мучениками. Переслідування християн уXXI ст." було відзначено, що кожні 5 хвилин у світі вбивають за віру християнина. Щороку на мученицьку смерть приречені 105 тисяч християн, пише zenit.

 

Конференція відбулася у Папському Латеранському Університеті та була присвячена 20 річниці створення асоціації католицьких добровольців "Luci sull'Est". У ній брав участь представник ОБСЄ по боротьбі з дискримінацією щодо християн, глава Центру з вивчення нових релігій (CESNUR) Массімо Інтровіньє. Він назвав "гуманітарною кризою" нинішню нетерпимість, дискримінацію і переслідування християн.

 

Експерт згадав також Девіда Барретта, який намагався встановити кількість християнських мучеників у світі. На думку дослідника, з 70 млн. мучеників за віру 45 млн. постраждали у XX ст. Найбільша небезпека загрожує християнам у країнах з сильними екстремістськими рухами, де відступництво від місцевої релігії карається стратою.

 

Фахівці обговорили 34 смертних вироки, подібних тому, що був винесений у Пакистані Асії Бібі. Не менш небезпечними для християн країнами були названі комуністичні Північна Корея та Китай, а також Індія і країни Індокитаю.

 

Експерти зазначили, що ще одним поширеним видом переслідувань християн є правова дискримінація, що існує, наприклад, у Франції. За даними Інтровіньє, нині кожні 2 дні у цій європейській країні трапляються подібні епізоди.

 

За матеріалами sedmitza.ru