//

Різдвяний напад поліції на протестантів Китаю

Як повідомляє американська правозахисна група, в день Різдва поліція в Китаї побила і застосувала сльозогінний газ проти християн - протестантів, які проводили «неофіційні» різдвяні богослужіння.


«Різдвяного ранку, близько 8:00, в нашій церкві проходило різдвяне богослужіння в місті Ленгжонг», - сказав Лі Мінг в інтерв'ю RFA. «З'явилися 20-30 поліцейських і застосували сльозогінний газ, - сказав він. - Мої очі так опухли, що я не міг нічого бачити ». За словами Лі, поліція заарештувала трьох осіб і конфіскувала музичні інструменти та звукову апаратуру.

Такі різдвяні нальоти не обмежилися одним містом. China Aid, правозахисна група з Техасу, яка стежить за утисками християн у Китаї, повідомила, що 30 членів церкви Шуванг в Пекіні були заарештовані під час проведення служіння на відкритому повітрі.


За свідченнями очевидців, які говорили з China Aid, поліція виглядала так, наче була «готова до великої битви», коли вони з'явилися серед присутніх і затримали християн. «Вчора був дуже суворий наліт, - сказав Чен, член церкви Шуванг. - Вони оголосили, що 39 людей забрали до поліцейської дільниці».


Пастор церкви Джин Тіанмінг розповів RFA, що він не знає, що як вплине цей наліт на майбутнє церкви, яка зазнає переслідувань з боку чиновників.

«Ми знімали зал, але влада чинила тиск на його власника, і він сказав, що хоче перервати наш контракт, - сказав Джин. - Ми ще не вирішили, що робити далі ».

Крім того, за повідомленням пастора Луо Сенніана, 24 грудня шестеро людей в неофіційній церкві були побиті і арештовані в прибережній провінції Жеянг. «Вони викинули всі речі, які належали нашій церкві, - сказав Луо. - Я вийшов, щоб поговорити з ними, і тут же п'ятеро або шестеро з них почали мене бити ».  Він продовжив: «Мій син був побитий вісьмома або дев'ятьма людьми, коли спробував зупинити тих, які били мене. Моє обличчя було повністю в крові ».


China Aid «шокована» діями чиновників Китаю у святковий день Різдва.

 

За матеріалами: CNLnews.tv