//

Північна Корея: за тих, хто йде долиною смерті

15-ого квітня Північна Корея відзначала сторіччя від дня народження диктатора режиму, Кім Ір Сена. В цей день міжнародна християнська організація Open Doors, яка надає підтримку переслідуваним християнам по всьому світу, провела день молитви і посту за Північну Корею.

 

- Кім Ір Сен помер в 1994 г, але його продовжують почитати як «вічного президента», а народ примушують до шанування його як божества (...) .. На сторіччя з дня його народження держава оголосила про амністію. Однак, залишається незрозумілим, кого з 200 000 ув'язнених буде звільнено, але ясно те, що ніхто з 70-ти тисяч християн, що містяться в даний час в концтаборах, не зможе вдихнути ковтка повітря свободи. Вони вважаються ворогами держави, - кажуть представники організації. Члени Open Doors, з причини своєї діяльності зустрічаються з християнами, які пережили трудові табори. Як повідомляють колишні ув'язнені, трудові табори, куди зазвичай направляють християн, діють як концентраційні. - Приниження, тортури, непосильна праця і повішення людей, - все це повсякденне життя. Врятуватися з табору, будучи християнином, рівносильне диву. Але навіть у цих «масових могилах для віруючих» (так назвав табори колишній ув'язнений), вони залишаються вірними Богу, - повідомляє Open Doors.

 

«Кожен день був випробуванням. Тіла померлих спалювали, а їх прах розсипали по вулицях. Кожен день ми бігли на роботу на поля  цими вулицями, і кожен раз я думала: прийде день, коли інші в'язні будуть ходити по ній (по дорозі), коли мене вже не буде», - це свідчення колишньої ув'язненої, що живе в даний час в Південній Кореї і яка, як вона сама сказала, пройшла через «Долину смерті» (Пс 23,4). - Християни - це вороги держави. Їх жорстоко переслідують. Вони потребують молитви, щоб мати сили вижити, пережити тотальний контроль, страх і терор, ув'язнення в концтаборах. Давайте пам'ятати про них не тільки в оголошені дні молитви за них, і в міру наших можливостей намагатися постити за переслідуваних послідовників Христа.

 

Вже протягом останніх десяти років Північна Корея займає перше місце Світового Індексу Переслідувань християн Open Doors. Згідно з даними організації в даний час в концтаборах містяться біля 70-ти тисяч, 6 млн. жителів країни живуть на межі голоду. З 1953 р. були вбиті 300 тис. християн. Ось уже протягом багатьох років Open Doors різними проектами підтримує переслідуваних віруючих в Північній Кореї, які живуть і працюють, ховаючись від влади.

 

За матеріалами www.catholic.uz