//

Папська рада з нової євангелізації запросила до свого складу К’яру Аміранте

Папська рада з нової євангелізації запросила до свого складу К’яру Аміранте (Chiara Amirante) - засновницю громади "Нові горизонти", яка протягом 20 років у свої 36 притулках дає житло людям, що опинилися в особливо складній життєвій ситуації. У діяльності громади беруть участь більше 180 тис. чоловік. Щорічно громаді вдається зустріти близько двох мільйонів осіб і стати свідками справжніх чудес і "воскресінь".

 

Свідчити якомога більшій кількості людей про повноту радості, обітовану Ісусом Христом для тих, хто живе Його Словом - це бажання стоїть біля витоків створення громади "Нові горизонти". Разом зі зростанням організації помножилися і сім'ї, готові приймати у себе нужденних, а також з'явилися молитовні і євангелізаційні групи.Саме тому К’яра Аміранте і була запрошена в Папську раду з нової євангелізації в якості консультанта.

 

Історія громади почалася з самої К’яри Аміранте: спершу вона одна, а потім і її однодумці намагалися встановити діалог з молоддю з неблагополучних сімей, які ведуть "нічний спосіб життя" - це наркомани, повії і часто бездомні з ментальними проблемами. К’яра бажала поділитися не тільки матеріальними благами, але своїм духовним досвідом, адже в Євангелії вона знайшла відповідь на свої найглибші сподівання.

 

Громада "Нові горизонти" присвячена євангелізації на вулицях. Досвід засновниці став досвідом для багатьох з тих, хто знайшов у ній притулок: проблемна молодь, відчувши в "Нових горизонтах" радість нового життя, яке дароване Господом, сама повертається на вулиці, але вже для того, "щоб поділитися радістю з тими, хто досі там залишився. Громада проповідує в найбільш неочікуваних місцях: на дискотеках, у барах, на пляжах.

 

За матеріалами katolik.ru