//

Папа закликав молодь шукати Христа

Шукати Істину, яка не є ідеєю, ідеологією чи гаслом, але Особою, Христом, Богом, – Папа Бенедикт XVI закликав молодих людей, вітаючи їх на вчорашній вечірній зустрічі в Мадриді, яка відбулась на площі Сібелес – одній з найвідоміших площ іспанської столиці.


Папа привітав учасників на шести мовах і зазначив, що справжнім героєм мадридської зустрічі є Ісус Христос, Якому в житті варто повірити.


Натомість п'ять учасників ВДМ з різних континентів привітали Святішого Отця і вручили йому подарунки на згадку.


У своїй проповіді Бенедикт XVI зазначив, що тільки на слові Ісуса можна побудувати будинок на скелі, який стійкий до складних ситуацій. Це слово має дійти до серця, закоренитися в ньому і формувати все наше життя. Інші слова, сказав Папа, можуть призвести до загибелі, вони служать для розваги і минають, як вітер, а ще інші, хоча навчають наш розум, але залишаються порожніми і недовгими. Може здатися, що вони обіцяють рай, але конструкція, побудована за них, це будівля на піску.


Бенедикт XVI зазначив, що будівництво на слові Ісуса є уподібненням до Нього. Одним з критеріїв для християнського життя є євангельські заповіді блаженства, якими молоді люди повинні жити кожен день. Папа також закликав молодих людей подолати посередність і зробити вибір святості як мети життя.


На думку Святішого Отця, в цьому не повинні перешкоджати слабкості, бо милосердний Господь завжди протягує до нас свою руку і пропонує сакраментальне прощення.


Молоді послідовники Христа також мають місію в колі своїх однолітків і людей з несумісними життєвими засадами. Багато хто з них, за словами Папи, йде в ногу з поривами моди і безпосередньою вигодою, забуваючи про справедливість і правду. Ще одна спокуса полягає в тому, щоб створити собі богів і покладатися на себе в свободі без Бога. Бенедикт XVI зазначив, що такі спокуси завжди є засідкою. Однак Бог хоче мати відповідального співрозмовника, людину, яка може вести діалог з Ним і любити Його – сказав Папа до учасників ВДМ у Мадриді.

 

За матеріалами Radio Watykańskie