//

Папа прийняв відставку Ватиканського Архіваріуса і Бібліотекаря

9 червня Бенедикт XVI прийняв відставку Архіваріуса Ватиканського секретного архіву та Бібліотекаря Святої Римської Церкви кардинала Рафаеля Фаріно у зв'язку з досягненням єрархом віку, який не дозволяє займати відповідальні посади.

 

Рафаель Фаріно народився в 1933 р. У 25-річному віці вступив в Конгрегацію салезіан св. Івана Боско. Будучи священиком він вивчав історію Церкви і теологію. Навчався в Італії та Німеччині. Після закінчення навчання почав викладати в Папському Салезіанському університеті в Римі, де незабаром став деканом, а потім ректором. У 1978 р. Іван Павло II призначив його секретарем Папського комітету історичних наук і помічником секретаря Папської ради з культури.

 

В 1997 р. він почав роботу у Ватиканській бібліотеці в якості префекта цієї установи: священик займався збором і вивченням багатьох давніх і рідкісних текстів. У 2006 р. Бенедикт XVI уділив йому єпископські свячення. Через рік єрарх отримав титул архиєпископа і одночасно був призначений Архіваріусом Ватиканського секретного архіву та Бібліотекарем Святої Римської Церкви. Став кардиналом під час консисторії 24 листопада 2007.

 

За матеріалами radiovaticana.org