//

Open Doors роздасть 100 тис. Біблій для єгипетських дітей

Міжнародна екуменічна організація Open Doors, яка веде моніторинг переслідувань християн у світі, організувала святкову акцію під назвою "Подаруй Біблію дітям з Єгипту".

 

З нагоди наближення Різдва, Open Doors планує роздати 100 тис. Біблій на арабській мові єгипетським дітям. Вартість видання однієї Біблії для дітей становить близько 3 доларів, зазначає організація.

 

"Всім зацікавленим дякуємо за допомогу в несенні світла Божого Слова християнам з Єгипту! Можемо далі нести його разом. Нехай Слово Боже зміцнює молодих послідовників Христа", - йдеться в повідомленні організації.

 

Єгипетські християни в даний час є найчисленнішими представниками християнства в Північній Африці і на Близькому Сході, однак, після так званої «арабської весни» їх становище різко погіршилося. У світлі проекту нової Конституції країни, вони трактуються громадянами другого сорту. На сьогоднішній день близько 100 тис. коптів покинули Єгипет.

 

Враховуючи ситуацію, яка складається, Open Doors посилила свою активність у країні.

 

"У минулому році ми роздали в Єгипті 207,5 тис. Біблій і Біблій для дітей, провели навчання 46 тис. християн, майже 6 тис. християнам надали медичну допомогу, гуманітарну допомогу доставили більш ніж 5 тис. християн", - повідомляє організація Open Doors .

 

У Єгипті Open Doors проводить курси для неграмотних людей, особливо в сільських районах, допомагає християнам шляхом надання міні-кредитів і пропонує юридичну допомогу.

 

На даний момент, активісти Open Doors передали молодим єгиптянам 130 примірників Біблії.

 

За матеріалами http://katolik.ru