//

Нова євангелізація йде з нехристиянських країн

Істотний вклад в нову євангелізацію може прийти з нехристиянських країн, де зростає число вірних.
Про це заявив Президент Онови в Святому Дусі (RNS) Сальваторе Мартінес, що взяв участь в Ювілейній Конференції Міжнародного руху Jesus Youth (Молодь Христа), що відбулася в індійському штаті Керал з 28 грудня по 3 січня.

 

У штаті Керал, говориться в заяві для преси, поширеній RNS, «вже декілька років відбувається пожвавлення християнського життя, дійсно унікальне в світі».

 

«Кожного тижня тисячі людей вступають в живий контакт з Євангелієм так, що сьогодні кількість християн в Кералі (55 мільйонів жителів) перевищує 30%, а в середньому в Індії вони складають 1,8%».
Діяльність руху Jesus Youth має велике значення. Цей рух поширюється з Індії в багато країн світу, «залучаючи тисячі молодих студентів вищих шкіл і університетів особливими програмами євангелізації і соціальної діяльності».

 

Сальваторе Мартінес був єдиним основним європейським доповідачем, запрошеним разом з духовними особами, - серед яких Індійський Кардинал Іван Діас, Префект Конгрегації євангелізації народів - і доповідачами, що прибули з країн Азії, Африки і Сполучених Штатів.

 

Мартінес представив чотири доповіді і впевнено очолив конференцію у важливий перехідний момент між старим і новим роком.

 

Після повернення з Індії він заявив, що «став свідком надзвичайного досвіду віри» і зумів захопитися «чистим свідченням духовної молодості Церкви в країнах, де християни піддаються страшним переслідуванням».
«Нова євангелізація сьогодні йде, головним чином, від креативних, заразливих ініціатив, що поширилися в Латинській Америці і Азії», - зазначив Мартінес.

 

Він признався: «Я не думав зустріти в Індії таку зрілість, підготовку і покірність». «Індія оживляє древню християнську традицію, охоронцем якої вона є і яка походить від самого Апостола Святого Томи».
На його думку, «поза сумнівом, що особливе благословення Господа сходить на східні землі, що часто терзаються радикалізмом окремих релігійних угрупувань: про це говорить також значне число священицьких і монаших покликань, а також світських місіонерів, що роблять Церкву прекрасною і плідною, навіть ціною мук».

 

Мартінес також сказав, що «усе більше зростає впевненість в тому, що з цих далеких земель прийдуть до нас, колись вже євангелізованих, нова євангелізація і доля нашого європейського континенту, що загрузнув в достатку і ослабнув».

 

Конференція відбулася в Університетському Кампусі Ернакулум, перетвореному з цієї нагоди в «цитадель Духу». У ній взяли участь 20.246 осіб, що прибули з 24 країн 4-х континентів: Саудівської Аравії, Австралії, Австрії, Бахрейну, Бангладеш, Бутану, Камбоджі, Канади, Арабських Еміратів, Німеччини, Індії, Італії, Кувейту, Малазії, Нової Зеландії, Оману, Катару, Об’єднаного Королівства, Сінгапуру, Шрі Ланки, Сполучених Штатів, Швейцарії, Тайланду і Уганди.

 

Серед учасників були один Кардинал, 6 Архиєпископів, 17 Єпископів, 794 священики і монахи, 118 семінаристів і 977 монахинь. 800 волонтерів забезпечували прийом, перевезення і безпеку.
RNS - це церковний рух, що нараховує в Італії більше 200.000 прибічників, об'єднаних в більш ніж 1.900 груп і спільнот.

 

За матеріалами Agnuz