//

Німеччина: архиєпископ Колонії в обороні життя

«Це велика поразка для екуменізму» - так про можливе прийняття пренатальної діагностики протестантськими церквами в Німеччині висловився кардинал Йоахим Майзнер. Архиєпископ Колонії навіть оголосив, що у випадку підтримки протестантами спірної методи навесні не дійде навіть до організації спільного «Тижня для життя».

 

Німецькі протестанти вже минулого тижня засигналізували про зміни в трактуванні так званої преімплантаційної діагностики, при якій ембріони досліджують ще перед перенесенням до лона матері і при якій існує можливість знищення тих зародків, які погано розвинулись. Можливу підтримку даної методи оголосив провідник Євангельських церков в Німеччині Ніколаус Шнайдер. Таку позицію гостро скритикував кардинал Мейснер, вважаючи, що це стане поганим свідченням для суспільства, яке очікує від християн єдності в етичних питаннях.
 

 

В ефірі дієцезіального радіо Домрадіо кардинал Мейснер сказав: «Це велика поразка для екуменізму. Стільки вже говориться про спільну Месу, а насправді ми повинні перш за все боронити життя. Аж тоді зможемо говорити про наступні кроки».
 

 

Архиєпископ Колонії пригрозив навіть, що якщо німецькі євангелисти підтримають преімплантаційну діагностику, Католицька Церква в Німеччині відмовиться від участі протестантів в організації «Тижня для життя». Традиційна весняна кампанія оборони людського життя є ініціативою німецького єпископату, який через багато років запросив до участі в ній Євангельські церкви.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie