//

Наступна зустріч «Двору язичників» відбудеться в Стокгольмі

Наступне засідання ватиканського проекту «Двір язичників» пройде в столиці Швеції - Стокгольмі 14 і 25 вересня. У зустрічі традиційно візьмуть участь фахівці з різних областей науки.


Співголовами конференцій стануть Джордж Кляйн, Томас Хаммарберг і кардинал Джанфранко Равазі.


Згідно з інформацією порталу ZENIT, діалог між віруючими і невіруючими буде розвиватися в контексті нових викликів, які випали на долю людини на початку тисячоліття. Темою зустрічі стане діалог і конфронтація в III тисячолітті.
«Двір язичників» є простором зустрічі і діалогу між віруючими і невіруючими. Ініціатива, запропонована Папою Бенедиктом XVI, організована та розроблено Папською радою з культури під головуванням кардинала Равазі. Свою назву дискусії отримали після одного з папських виступів 2009 р., коли Понтифік заявив, що Католицькій Церкві необхідно щось на зразок Двору язичників, що існував при Другому Храмі в Єрусалимі до руйнування, де відбувалися дискусії між юдеями і бажаючими познайомитися з юдаїзмом. Зустрічі форуму розпочалися в травні минулого року і регулярно проходять у різних європейських містах.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru