//

Міністр фінансів Німеччини про важливість віри в житті політика

На важливість віри в житті політика звертає увагу в сьогоднішньому "L'Osservatore Romano" міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. В ході свого офіційного візиту до Німеччини в минулому році, папа Бенедикт XVI виступив з промовою в Німецькому Бундестазі, яка була вислухана з великою увагою. На початку Понтифік нагадав депутатам одну з найбільш зворушливих біблійних історій про відносини між політичною владою і вірою в Бога - молитву Соломона про мудрість. Бог, який з'являється у сні молодому цареві, каже, щоб той попросив щось у Нього. У відповідь Соломон не просить Бога багатства, влади або довгих років життя, але "серце розумне, щоб судити народ Твій і розрізняти добро від зла" (1 Цар 3, 9).

 

Якби мені довелося відповідати на питання про сенс християнської віри в житті сучасного суспільства, особливо в житті політиків, - пише німецький міністр фінансів, - я передусім відзначив би віру в Бога. Адже через цю віру наше життя набуває посилання на інстанцію вище нас, інстанцію, яку ми не достосовуємо до наших смаків, і тому, перед нею ми повинні виправдати всі наші дії. Про це посилання нагадав Бенедикт XVI, коли говорив про прохання Соломона про розумне серце. Чому це так важливо? - Задається питанням Шойбле.

 

Віра в Бога висловлює особливо сильно відчуття, що існує межа. Незалежно від того, яке значення ми приписуємо собі, незалежно від того, якою була наша роль в суспільстві, економіці, науці або політиці, незалежно від наших досягнень і результатів, віра в Бога говорить нам, що є щось і хтось, хто є перед нами і над нами, - робить висновок в своїх міркуваннях у Ватиканському виданні міністр фінансів Німеччини.

 


За матеріалами radiovaticana.org