//

Мерія Риму набирає волонтерів на час беатифікації Івана Павла II

Мерія Риму оголосила про набір волонтерів на час церемонії беатифікації Папи Івана Павла II. Інформацію про це розповсюдило напередодні радіо Ватикану.


Щоб допомогти паломникам, яких очікується близько двох мільйонів, знадобиться близько 12 тисяч волонтерів. Половину з них буде набрано у столичному регіоні Лаціо, інші приїдуть з інших регіонів Італії.


За словами організатора набору волонтерів, директора столичної служби цивільної оборони Томазо Профети, за римською кільцевою дорогою будуть обладнані спеціальні додаткові паркінги для автомобілів і автобусів з паломниками. В'їзд до Риму напередодні та у день беатифікації для них буде заборонений. На в'їздах до Вічного міста паломників зустрінуть інформаційні пункти.


У Римі поряд із площею Святого Петра буде розгорнуто декілька польових чергових медичних пунктів та госпіталів, оснащених усім необхідним для надання допомоги потребуючим.


Профета зазначив, що всі служби, відповідальні за підготовку до беатифікації 1 травня, працюють у тісній співпраці з Ватиканом.


"Ми використовуємо безцінний досвід, накопичений під час напливу паломників на церемонію поховання Івана Павла II у 2005 році", - заявив директор римської служби цивільної оборони.


Він пообіцяв упродовж найближчих тижнів представити детальніший план обслуговування паломників, які прибудуть на урочистості беатифікації Івана Павла II.

 

За матеріалами newsru.com