//

Мексиканські наркокартелі хочут домовитись про перемир'я на час візиту Папи

У мексиканському штаті Ґуанахуато, куди вже за півтори місяці приїде Папа Бенедикт XVI, вчора з’явилися банери, на яких розміщено послання однієї із банд наркоторговців – Los Caballeros Templarios, до їх суперників – картелю Nueva Generación. Наркоторговці попереджають своїх суперників, аби ті не проводили діяльності на цій території, бо це призведе до заворушень, порушуючи спокій під час папського візиту.


«Попереджаємо, що ми проти того, щоб інші групи працювали у штаті Ґуанахуато. Сутички неминучі. Нова Генерація, ми вас попереджаємо, що хочемо миру в Ґуанахуато, тому навіть не думайте приїжджати сюди, а тим більше спричиняти до насильства, особливо під час візиту Його Святості Бенедикта XVI»,– зазначено на банері, текст якого подає Fox News.


Як інформує Радіо Ватикану, деякі оглядачі пов’язують цю заяву із нещодавнім зверненням Архиєпископа Хосе Гвадалупе Мартіна Рабаго, котрий закликав організовану злочинність з цього регіону зупинити свою діяльність на період візиту Папи.


Слід зазначити, що в результаті сутичок між картелями наркоторговців, впродовж останніх п’яти років загинуло близько 50 тисяч осіб. Особливо напруженою є ситуація в Гвадалахарі, де нещодавно архиєпископом був призначений кардинал Франціско Роблес Ортега. Він закликав усе суспільство до єдності в боротьбі із організованою злочинністю. Кардинал також відмовився від ескорту, який йому запропонувала місцева влада, наголошуючи на тому, що сьогодні жодне із мексиканських міст не є безпечним. 20 років тому, у 1993 році, від рук гангстерів загинув архиєпископ Гвадалахари, кардинал Хуан Єзус Посадас Окампо.