//

Лідери миру

У жовтні за участю Бенедикта XVI в Асижі відбудуться урочистості з нагоди 25-ої річниці першої зустрічі представників всіх релігій світу. В часописі асижських францішканів „San Francesco Patrono d'Italia” кардинал Бертоне – держсекретар Апостольської Столиці , розповідає про задум цих зустрічей.

 

Кардинал звертає увагу на те, що Бенедикт XVI, як наступник Івана Павла ІІ і його привілейований співпрацівник та порадник протягом всього довгого понтифікату, добре розуміє важливість відзначення річниці цієї історичної зустрічі.

 

« Пам’ять про цю подію ніколи не згасала, мало того, з того часу розширилась дорога міжрелігійного діалогу в Церкві і поза нею до тої міри, що з плином часу наростала потреба зорганізування нової зустрічі, яка стала би для світу важливим сигналом всесвітньої потреби миру» - пише кардинал Бертоне.

 

Так, як Іван Павло ІІ в 1986 році, сьогодні Бенедикт XVI пропонує братам-християнам різних визнань, представникам релігійних традицій всього світу і символічно всім людям доброї волі спільну дорогу до переживання власної віри як служіння справі миру.

 

На думку кардинала Бертоне , «якщо мова йде про мир, то Бенедикт XVI, як і Іван Павло ІІ і ті папи, які були їх попередниками в ХХ столітті, можуть бути визнані лідерами ».

За матеріалами: wiara.pl