//

Ладанному дереву загрожує зникнення

Дерево босвелія, що є одним з джерел ладану та інших ароматних смол, які використовуються в релігійних церемоніях, знаходиться під загрозою зникнення. Вчені, що стежать за ростом дерев в Ефіопії, стверджують, що якщо не займатися ретельним захистом молодої порослі протягом найближчих 10 років, то деякі її види можуть зникнути.

 

Молоді дерева босвелії є улюбленою їжею тварин. Їх ріст нерідко можуть заглушити інші швидкорослі види. Це і стає, згідно з висновками вчених, основними причинами, що можуть призвести до зникнення босвеліі.

 

Босвел - рід дерев сімейства бурзерових, що росте у Східній Африці. З нього готують ароматичні смоли, спектр використання яких достатньо широкий. Босвелія є одним з дерев, з якого виробляють ладан. Її смоли також використовуються в медицині для приготування ліків, що полегшують лихоманку, ревматизм і шлунково-кишкові розлади та допомагають при лікуванні депресії. Нещодавно було доведено, що босвелеві кислоти, що є компонентами ароматичних смол босвеллії, мають певний ефект при лікуванні бронхіальної астми.

 

За матеріалами sedmitza.ru