//

Корея: католики сподіваються на співпрацю з Північчю

В атмосфері високої напруженості між Північною і Південною Кореєю «Католицька Церква та інші релігійні громади закликають до зміни курсу, в ім'я ослаблення тертя і початку нової ери взаємодії та двостороннього співробітництва». Про це заявив в інтерв'ю католицькому агентству «Fides» о.Іван Боско Пен, національний директор Папських місіонерських товариств в Південній Кореї.

 

Говорячи про критичний момент у відносинах між двома державами, в основному через ядерну програму Пхеньяна, о.Пен підтвердив очікування всіх цивільних і церковних громад, пов'язані з обранням в Сеулі нового президента, інавгурація якого відбудеться 25 лютого. Нова глава держави, Пак Кін Хе, пообіцяла кардинальну зміна курсу по відношенню до минулого. Під час попереднього уряду Лі Мен Бака відносини з Північною Кореєю значно погіршилися. На порядку денному нового президента дане питання буде одним з найбільш пріоритетних.

 

Директор Папських місіонерських товариств заявив, що «релігійні громади, особливо глави християнських і буддійських громад, мають намір організувати новий раунд зустрічей з релігійними лідерами на Півночі. Однак на даний момент ці ініціативи по налагодженню діалогу заблоковані. Католицька Церква ще раз заявляє про необхідність розрізняти два рівні: шлях політичних рішень відрізняється від гуманітарної допомоги. Серед іншого, - сказав на закінчення о. Іван Боско Пен, - єдиний католицький храм, досі існуючий в Пхеньяні, потребує реставрації, і можливість надати йому допомогу в Рік Віри стала б для нас добрим знаком».

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va