//

Колишній диктатор Панами постане перед судом за викрадення католицького священика

 Колишній диктатор Панами Мануель Антоніо Нор’єга постане перед судом за викрадення католицького священика, повідомляє Радіо «Ватикан» з посиланням на панамський щоденник «Critica».


Двоє правозахисників подали в прокуратуру позов про порушення кримінальної справи проти 77-річного Нор’єги. Заявники повідомили, що вони діють за згодою священика.


Іспанський священик Хосе Махадас (Jose Majadas) був викрадений в 1989 р. Під час диктатури Нор’єги (1983-1989). Агенти безпеки заарештували його без пояснення причин. Через протести з боку парафіян священика відпустили. Після повалення диктатури Нор’єги в ході американської військової операції, священик отримав громадянство Панами і з 2009 р. очолює парафію в столиці Панами.


Трохи більше 2 тижнів тому Нор’єга був екстрадований з Франції на батьківщину. Останні 22 роки він провів у тюрмах в США і Франції, де відбував термін за звинуваченням в торгівлі наркотиками і «відмиванні» грошей. У Панаму його екстрадували з причини ще однієї судової справи: він звинувачується у вбивстві 2 дисидентів в 1980-і рр., за що йому загрожує ще 20 років тюремного ув'язнення.


На слуханнях в Парижі Нор’єга заявив, що він повернеться в Панаму і «доведе свою невинність», повідомляє SPIEGEL ONLINE.


За матеріалами: Седмица.ru