//

Китай: покликання на Шовковому Шляху

Маленьке китайське село, розташоване на Шовковому Шляху, за останні кілька років принесло 14 покликань. Серед них 7 священиків, 1 диякон, 3 монахині і 4 семінаристи.

 

Село Дзань Джа Кун знаходиться в провінції Шаан Ксі в центральному регіоні Китаю. Ці землі вважаються колискою цивілізації т.з. «Центральної держави». Тут жили декілька династій, які керували царством протягом століть. Агентство Fides зв'язалося з місцевим настоятелем, щоб запитати у нього, в чому секрет і чому людей вибирають службу Богові.

 

Священик підкреслив, що серед 660 жителів селі - 400 є католиками. Він впевнений, що у жителів немає жодного секрету зросту числа покликань, і що вони просто живуть своєю вірою в повсякденності. Євхаристії є твердим відправним пунктом для всієї спільноти. Католицька освіта дітей починається вже з дитячого садку. Часто церква відкрита цілодобово, щоб вірні мали можливість брати участь в поклонінні Найсвятішим Тайнам. Що цікаво, китайське село є також прикладом економічного розвитку. Католики вирішили, що ремонт громадських будівель села почнеться з храму.

 

За матеріалами www.catholic.uz