//

Християнство охоплює все вищі кола афганістанського суспільства

За даними агентства новин «AghanTelex», декотрі члени афганського парламенту стали християнами, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Мohabat News.

 

«Євангелизм і християнська пропаганда захопили і вищі кола. Це перший випадок в історії, що представники афганського народу не просто стали «відступниками», а й приєдналися до євангелізації. Вони хочуть служити мусульманам через парламент », - йдеться в повідомленні.

 

При цьому афганська влада визнає, що християнство зайняло особливе місце не тільки серед молоді, але й серед різних верств населення. Незалежний шиїтський сайт в Ірані недавно процитував афганського чиновника, котрий заявив, що в країні «поширюється християнська пропаганда, і підтверджено існування більше 10 підпільних домашніх церков».

 

Згідно з Конституцією 2004 року, Афганістан є ісламською республікою з президентською формою правління. Вищий орган законодавчої влади - Парламент складається з верхньої та нижньої палат. Верхня палата складається з 249 депутатів, що обираються шляхом прямих загальних і таємних виборів на чотирирічний термін.