//

Християнський центр в Судані зазнав нападу

«У неділю агентство Франс Прес повідомило про  те, що Протестантський культурний центр в Хартумі зазнав нападу екстремістів».


В суботу вранці близько сотні людей увірвалися на територію центру, підпалили господарські споруди і навчальний центр, що належить Євангелистській пресвітеріанській церкві Судану. У вогні згоріли три молитовних зали, житловий комплекс, а також численні екземпляри Біблії.


"Більшість з них (нападників) були ісламістськими екстремістами ...", - заявив пастор.


Напад на християнський культурний центр відбулося на тлі напруженості у відносинах Судану, державною релігією якої є іслам, і Південного Судану, значна частина населення якого сповідує християнство.


На кордоні Судану і Південного Судану тривають періодичні зіткнення. З початку року Хартум і Джуба кілька разів заявляли про можливість початку війни між ними.У нафтовидобувних районах Південного Судану склалася напружена обстановка через дії повстанських угруповань, які, як вважають жителі півдня, підтримує Хартум. У свою чергу, Судан звинувачує жителів півдня в спонсоруванні заколотників "Суданського народно-визвольного руху Північ" в прикордонних штатах Південний Кордофан і Блакитний Ніл, де знаходяться суданські нафтові родовища. Крім того, влада обох країн регулярно звинувачують один одного в прагненні повалити правлячі режими.

 

За матеріалами www.ria.ru