//

Християнські лідери Сирії звернулися до світової спільноти із закликом врятувати від знищення пам'ятки історії та культури країни

На додаток до заклику не допустити втягнення невинних цивільних осіб в конфлікт, що вибухнув в Сирії, і їх загибелі християнські церкви Сирії звернулися до світової спільноти з новим закликом.


«Ми об'єднуємо наші голоси з міжнародними організаціями для захисту всесвітньої спадщини людства і культурних скарбів Сирії. Необхідно врятувати релігійну, історичну і культурну спадщину країни! »- йдеться у зверненні християнських лідерів країни,  яке цитує агентство Fides, опублікованому після руйнування історичного центру міста Алеппо.


Християнські лідери всіх деномінацій і співтовариств направили своє звернення в ЮНЕСКО та інші міжнародні структури, відповідальні за охорону пам'яток історії та культури.


У тексті звернення йдеться: «Збройна боротьба торкнулася культурних пам'яток таких областей, як Пальміра і Aпамея, історичних центрів старих міст, музеїв, і наражає на небезпеку ці найцінніші культурні об'єкти». «Релігійні будівлі (синагоги, церкви, мечеті, монастирі і святині) використовуються у військових цілях, що стає причиною їх стрімкого руйнування», - наголошується у зверненні.


Єпископи також застерігають проти тих, хто «використовує в своїх інтересах хаос, щоб пограбувати або зруйнувати історичні пам'ятники».


«Ми просимо, щоб воюючі сторони взяли під захист культурно-історичні пам'ятки, а не використовували їх у військових цілях», - закликають християнські лідери Сирії.


За матеріалами www.sedmitza.ru