//

Християни Судану знаходяться в серйозній небезпеці

Протистояння в прикордонних районах між Суданом і Південним Суданом досягло такої напруги, що готове перерости у відкриту війну, що неодмінно торкнеться християн обох країн.

 

За останні три тижні на цих багатих покладами нафти територіях відбулися найжорстокіші зіткнення з часу оголошення незалежності Південного Судану в липні 2011 року.

 

Рада Безпеки ООН минулого тижня висловила «глибоку і дедалі більшу стурбованість» у зв'язку з «ескалацією конфлікту» і заявила, що ця ситуація може привести до нової повномасштабної війни між двома країнами.

 

Судан, який ось уже майже рік продовжує масові бомбардування прикордонних районів і Південного Судану, заявив, що якщо південні війська не виконають приписи ООН покинути нафтові родовища Хегліг, Хартум (столиця Судану) «вижене їх сам» і «завдасть удару в самий центр Південного Судану ».

 

Ця напруга загрожує знову втягнути країни в смертельну громадянську війну, яка спустошила Південь і забрала більше двох мільйонів життів, переважно християн вихідців з Півдня.

 

Очікувалося, що незалежність Південного Судану принесе довгоочікуваний мир, але між країнами залишилося безліч серйозних протиріч, в тому числі спірні території, доходи від нафтовидобутку і права громадян.

 

За матеріалами barnabasfund.org