//

Картер оцінив роль католицької церкви Куби в звільненні ув'язнених

Екс-президент США Джиммі Картер, що знаходиться з приватним візитом на Кубі, привітав посередницькі зусилля кубинської католицької церкви, результатом яких стало звільнення більше сотні ув'язнених, повідомила в понеділок прес-служба гаванського архиєпископату.


Картер прибув до Гавани вранці в понеділок. Цього ж дня він зустрівся з представниками єврейської спільноти острова, після чого відправився на зустріч з архиєпископом Гавани, утримавшись від будь-яких коментарів акредитованим в Гавані іноземним журналістам.


Зустріч Картера з кардиналом Хайме Ортегою, що очолює гаванський архиєпископат, тривала близько години і пройшла в "теплій і сердечній" обстановці, говориться в повідомленні прес-служби архиєпископату.


"Пан Картер виразив кардиналові Ортезі своє задоволення процесом діалогу з урядом Рауля Кастро, який веде на Кубі католицька церква. Його результатом стало звільнення більше ста кубинських ув'язнених", - наголошується в повідомленні.


Ортега, зі свого боку, назвав "позитивною" зустріч, що відбулася.


Кубинська влада погодилися торік звільнити 52 ув'язнених з числа "групи 75", які звинувачувалися в різних злочинах проти держави, і дозволили їм покинути країну. Заява прозвучала після зустрічі Рауля Кастро з архиєпископом Гавани, на якій також був присутній глава іспанського МЗС Мігель Анхель Моратінос. Останні ув'язнені з "групи 75" були звільнені раніше за станом здоров'я.


На даний момент, за даними церкви, всього 114 ув'язнених - у тому числі і ті, хто не входив до "групи 75", погодилися на пропозицію влади вийти з в'язниці і вилетіти до Іспанії.

 

Джерело: www.rian.ru