//

Кардинал Пелл про політиків, котрі називають себе католиками

Цього року в Австралії очікується інтенсивне обговорення внесення змін до законодавства стосовно одностатевих «шлюбів» і евтаназії. Кардинал Пелл зі Сіднею в інтерв’ю для видання «Sunday Herald Sun» виступив з різкою критикою тих політиків, котрі називають себе католиками, але систематично відкидають науку Католицької Церкви в ключових питаннях.

Кардинал гостро скритикував членів австралійського парламенту, котрі «літають під християнським чи капітанським католицьким прапором», але «безтурботно ігнорують християнську точку зору» в своїх діях.

Він зокрема зазначив: «Якщо особа каже, що вона не є християнином і має іншу думку, то я можу з нею не погоджуватись, але я її розумію. Якщо особа каже, що вона лише номінально є християнином, я і її зрозумію. Але неприпустимо для особи заявляти, що вона така ж вірна католичка чи католик як Папа римський, і водночас регулярно голосувати проти встановлених християнських традицій.»

На завершення він додав: «Я не хочу казати людям, як їм голосувати. Я прагну сказати людям, як, на мою думку, вони мали би голосувати. Я є громадянином Австралії і маю право на це, як і кожен громадянин.»

За матеріалами CNA