//

Кардинал П’яченца про навернення священиків

«Великий Піст закликає нас до навернення»- пише в своєму першому великопісному посланні до священиків новий префект Конґрегації для справ Духовенства. Кардинал Мауро П’яченца, який перебуває на чолі цієї дикастерії останніх 5 місяців, звертає увагу на те, що для священиків наверненням є щоразу краще пристосування свого життя до того, що вони щодня голосять своїм вірним.

 

 

Священик повинен ставати для вірних «живим Євангелієм», яке всі зможуть досвідчити і прийняти. Священики повинні навертатись до своєї ідентичності, яку отримали при свяченні.

 

«Здехристиянізований світ потребує нової євангелізації, однак вона вимагає таких священиків, які були би «новими»- підкреслює кардинал Мауро П’яченца.- Очевидно, не йдеться про гонитву за кожною новою модою, але про глибоко відновлене серце до міри любові Христового Серця ». Префект підкреслює потребу навернення до спільності з Богом і Церквою, а в ній – з братами. Церковна спільність засвідчується відновленою свідомістю переживання і голошення тої самої доктрини, Традиції, історії святості.

 

 

Кардинал заохочує священиків ставати автентичними пророками, здатними кинути світові єдиний правдивий виклик, яким є Євангеліє – заклик до навернення. Він звертає також особливу увагу на значення, яке особисте навернення священиків має для нових покликань. «Якщо не навернемось, буде нас щоразу менше. Бо лише відновлений і навернений священик» стає знаряддям, через яке Дух кличе нових священиків»- сказав кардинал.
 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie